Băuturi calorice de vară

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Pofta de băuturi răcoritoare ţine pasul cu mercurul din termometre! Ai grijă însă: deliciile din frigider au multe calorii, chiar dacă sunt lichide.
bauturi_de_vara.jpg

Peste tot auzi cât e de important să te hidratezi, mai ales vara, însă puţine din noi reuşesc să bea doi litri de apă pe zi, fie ea plată sau acidulată. Mult mai apetisante sunt băuturile care nu bifează inodor, incolor şi insipid pe lista de calităţi. Problema este că ele pot fi chiar mai îngrăşătoare decât prăjiturile pe care încerci cu tot dinadinsul să le eviţi de teama kilogramelor în plus! Vezi mai jos care sunt răcoritoarele pe care n-ar trebui să le consumi decât din când în când.

 

Milkshake

Sortimentele simple, cu vanilie sau ciocolată, au vreo 200 kcal dacă alegi o porţie mică, însă varietăţile cu siropuri de tot felul, frişcă  sau caramel, se transformă în adevărate bombe calorice – până la 600 kcal poate avea o singură porţie. În plus, conţin mult zahăr şi o să ţi se facă sete din nou după ce savurezi o astfel de cremă îngheţată.

 

Shake de fructe

 

Ice-coffee

Cafeaua simplă păleşte imediat în faţa unui nescaffe frappe rece cu ciocolată, frişcă sau caramel şi gheaţă. Un început de zi delicios, dar plin de calorii: cam 300 la număr în funcţie de sortiment.

 

Sucuri acidulate

Pe lângă faptul că o singură cutie poate avea mai mult de 50 gr de zahăr (cantitate ce acoperă dintr-un foc doza zilnică recomandată, ceea ce înseamnă că n-ar mai trebui să te atingi de dulciuri toată ziua), nici caloriile nu sunt de neglijat: în jur de 250 are o sticlă cu suc şi aşa plin de arome artificiale. 

 

Ice tea

Sortimentele de ceai pe care le găseşti la sticlă nu potolesc setea, în schimb îngroaşă talia! În jur de 150-200 kcal conţine o sticlă de 500 ml.

 

Ice Tea

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE