Home » Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru sanatate

Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru sanatate

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© geografika – Fotolia.com
Stiai ca un praf comun si ieftin te face mai puternic in multe situatii? Află ce beneficii are bicarbonatul de sodiu pentru sănătate.
bicarbonat_fotolia_62180671_subscription_xxl.jpg_c_geografika_-_fotolia.com_.jpg

Dizolvat în apă, bicarbonatul de sodiu este  folosit în tratamentul artritei, indigestiei și chiar al unor infecții.  Bicarbonatul de sodiu nu este folosit doar pentru gătit, el combate aciditatea gastrică și poate fi folosit ca antiseptic având proprietăți uluitoare pentru sănătate.

 

Antiacid gastric

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca un eficient antiacid gastric. Dacă bei apă cu bicarbonat de sodiu, vei neutraliza acidul din stomac și senzația supărătoare de arsură dispare. În acelați timp, efervescența cauzată de combinația dintre bicarbonat de sodiu și apă încurajează eliberarea de aer pe gură (provocând ”râgâieli”), ceea ce previne balonarea și gazele intestinale.

 

Antiseptic

Proprietățile antiseptice ale bicarbonatului de sodiu pot să ucidă anumiți paraziți, ciuperci și chiar mucegaiul. De aceea, poți pune bicarbonat pe sodiu pe periuța ta de dinți săptămânal, pentru a o dezinfecta. Dacă faci gargară cu bicarbonat de sodiu, poți vindeca chiar durerile de gât sau o tuse seacă persistentă.

 

Bicarbonatul de sodiu este alcalin

Un alt beneficiu pe care îl aduce bicarbonatul de sodiu este capacitatea de a balansa pH-ul din organism. Alcalinitatea este opusul acidității. Aciditatea este necesară pentru digestia eficientă a mâncării, dar un pH alcalin este considerat mai sănătos deoarece multe boli se extind datorită acidității. Bolile de natură degenerativă, cum este osteoporoza, artrita sau cancerul au fost asociate cu un nivel ridicat al acidității din corp. Costul scăzut al bicarbonatului de sodiu combinat cu beneficiile de sănătate pe care le oferă sunt două elemente ce trebuiesc luate în considerare atunci când ai în vedere o schimbarea a regimului alimentar. Mai mult, bicarbonatul de sodiu previne apariția pietrelor la rinichi, a gutei și a infecțiilor tractului urinar.

 

Scade riscul apariției de pietrele la rinichi

Rinichii sunt vulnerabili în fața acidității din urină. Când cantitatea de ioni din organism nu este echilibrată, se crează un mediu favorabil apariției pietrelor la rinichi. Tratamentul pe bază de bicarbonat de sodiu poate echilibra nivelul ionilor din corp.

 

Tratează infecții ale tractului urinar

Infecția urinară, cunoscută la femei și sub numele de cistită, este foarte obișnută în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Atunci când se consumă bicarbonat de sodiu dizolvat în apă, corpul are puterea necesară pentru a preveni formarea de acid din urină. Pentru a ușura neplăcerile cauzate de o infecție urinară, este recomandat și consumul de suc de merișoare.

 

Îmbunătățește performanța sportivă

Atunci când faci multă mișcare sau practici un sport, este foarte posibil să te simți deseori lipsit de putere sau să ai febră musculară cauzată de nivelul ridicat de acid lactic în corp. Cu cât un atlet de performanță poate întârzia formarea acestui acid, cu atât devine mai rezistent în condiții de stres fizic. Bicarbonatul de sodiu te ajută să obții exact acest lucru.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.