Home » Beneficiile consumului de morcovi

Beneficiile consumului de morcovi

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© bit24 – Fotolia.com
Stii deja ca morcovii imbunatatesc vederea, dar stii si care sunt si celelalte beneficii pentru sanatatea ta?
fotolia_65537969_subscription_xl.jpg_c_bit24_-_fotolia.com_.jpg

Nu există nimic mai bun pentru tine în sezonul cald decât o salată sănătoasă care să conțină și niște rondele de morcovi. Uită de pastilele și suplimentele cu vitamina A. Acest aliment îți oferă vitamina A de care organismul tău are nevoie și vei avea pielea mai frumoasă, vei fi protejată împotriva cancerului și vei obține o serie de beneficii de sănătate.

 

Cu siguranță știi deja că atunci când consumi morcovi ai vederea mai bună. Conținutul de beta-caroten din această legumă este transformat în vitamina A de către ficatul nostru și este transmisă către retină, de unde putem dobândi un pigment mov care ne ajută să vedem mai bine noaptea. Beta-carotenul ne mai ajută și la prevenirea distrugerii maculei și ne ferește de cataractă. Persoanele care consumă legume cu beta-caroten (cum ar fi morcovii) sunt cu 40% mai ferite de problemele menționate anterior.

Sote de morcovi cu năut

Morcovii te ajută să previi diferite forme de cancer,cum ar fi cancerul la plămâni, cancerul la sâni și cancerul la colon. Cercetătorii au descoperit că morcovii conțin falcarinol și falcarindiol, doi compuși care produc aceste proprietăți anti-cangerigene. Falcarinolul este un pesticid natural produs de morcov care protejează rădăcina acestuia de ciupercile dăunătoare. Tot datorită nivelului ridicat de beta-caroten, morcovii sunt o sursă bogată de anti-oxidanți și încetinesc îmbătrânirea celulelor.

 

Vitamina A și antioxidanții din morcovi protejează pielea de daunele provocate de razele solare. Deficitul de vitamina A duce la uscarea prematură a pielii, a unghiilor și a părului. Vitamina A previne ridurile premature, precum și acneea, pielea uscată, apariția petelor pe piele și chiar nuanțele inegale de ale tonului pielii. Morcovii sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a preveni infecții. Ei pot fi folosiți pe tăieturi, fie că îi răzui, toci sau pisezi. Tot din morcovi poți face o mască naturală pentru tenul tău. Este și un avantaj al costului în joc – morcovii sunt mai ieftini decât cremele de față existente pe piață. Dă un morcov pe răzătoare și amestecă-l cu puțină miere, ulei de măsline și suc de lămâie. Masează tenul cu produsul obținut, lasă masca pe față timp de 5 minute, după care te poți clăti.

Morcovi murați

Dietele bogate în caroteni sunt asociate cu un risc redus spre apariția bolilor de inimă. Consumul regulat de morcovi reduce nivelul colesterolului din organism deoarece fibrele solubile din acestă legumă se combină cu acidul biliar. Tot prin consumul de morcovi îți poți ajuta ficatul să elimine toxinele din organism. Fibrele din morcovi curăță colonul și grăbesc procesele de digestie. Dacă simți nevoia unei gustări, servește un morcov! El îți curăță dinții și gura. Morcovul distruge particulele de mâncare de pe dinți la fel cum o fac periuța și pasta de dinți. Ei stimluează gingiile și creează multă salivă care, fiind alcalină, balansează formarea de acizi și distrug bacteriile din gură. Mineralele din morcovi previn daunele asupra dinților.

 

Să nu uităm una din cele mai importante părți ale organismului nostru: creierul. Persoanele care consumă circa 6 morcovi pe săptămână sunt mai feriți de atacurile cerebrale comparativ cu cei care își limitează consumul de morcovi la unul singur pe lună.

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE