Home » Beneficiile consumului de piersici

Beneficiile consumului de piersici

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© yevgeniy11 – Fotolia.com
Afla care este sezonul in care poti consuma piersici, dar si care sunt beneficiile si modurile recomandante de consum.
piersici_fotolia_57995313_subscription_xl.jpg_c_yevgeniy11_-_fotolia.com_.jpg

Zemoase, dulci și deosebit de bogate în vitamine, piersicile sunt adevărat izvor de sănătate și o plăcere pentru papilele noastre gustative. Chiar dacă sunt fructe de vară, îți recomandăm să le consumi de fiecare dată când le găsești proaspete la supermarket. Datorită conținutului ridicat de vitamina A și C, ele oferă o gamă de nutrienți care sunt necesari bunei funcționări a organismului nostru. Piersicile sunt bogate și în seleniu, potasiu, iod, zinc, fosfor, magneziu și chiar fier.

 

Dulceață de piersici

 

Beneficiile consumului de piersici

Piersicile oferă foarte multă energie și de aceea este recomandat să le consumi la micul dejun. Având un conținut foarte bogat de fibre, acestea îmbunătățesc funcțiile sistemului tău digestiv și vindecă tranzitul intestinal leneș. Rezolvă problemele de constipație și accelerează digestia. Se recomandă consumul de piersici chiar și în cazul persoanelor care au probleme cu hemoroizii. Prin acțiunile lor diuretice, piersicile sunt de ajutor chiar și în cazul în care suferi de litiază urinară. Radicalii liberi sunt și ei dezactivați și de aceea piersicile sunt un bun antioxidant. Ele întârzie îmbătrânirea și nu degeaba sunt folosite ca și ingredient principal în cremele pentru piele, mai ales în cazul cremelor pentru ten.

Mod de consum

Piersicile pot fi consumate în stare lor naturală care este și cea recomandată. Dacă te decizi să consumi 3 piersici în fiecare zi, ca substitut pentru micul dejun, vei observa o accelerare a funcției tale digestive. Dacă ai un storcător, nu ezita să bei câte un pahar cu suc de piersici proaspăt stors. Încearcă pe cât posibil să nu adaugi zahăr. Pentru o mai bună conservare, poți opta să faci borcane de compot de piersici pe care îl poți consuma și în afara sezonului.

Dacă ești consumator de ceai, află că florile și frunzele piersicilor au proprietăți anti-septice și te pot ajuta inclusiv în combaterea infecțiilor parazitare. Este suficient să pui 2 lingurițe de plantă la infuzat pentru 10 minute și să consumi o cană de 200 de ml după fiecare masă.

 

Piersici cu brânzeturi și bacon

 

Industria cosmetică

Așa cum am menționat mai sus, piersicile sunt un ingredient esențial în industria cosmetică. Noi te vor ajuta să îți prepari o mască pe bază de piersici chiar la tine acasă pentru a fi sigură că optezi pentru un produs cu ingrediente 100% naturale. Fie că ai tenul normal sau uscat, această mască te ajută nu doar să hidratezi pielea, ci și să îi menții aspectul tânăr. 

Într-o cană, amestecă 3 linguri de smântână proaspătă cu 3 linguri de suc de piersici și o lingură de suc de lămâie.  Întinde masca pe față și las-o să acționeze timp de 20 de minute, după care clătește tenul. Vei descoperi că acest amestec îți netezește pielea și o face foarte fină la atingere.

 

Sangria de vară cu piersici, zmeură și busuioc

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.