Home » Blog » Beneficiile consumului de pere
Blog

Beneficiile consumului de pere

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© Africa Studio – Fotolia.com
Antioxidant, anticancerigen și o sursă importantă de bor, perele sunt minunea sănătății de care trebuie să profităm în fiecare an.
fotolia_64775033_subscription_xxl.jpg_c_africa_studio_-_fotolia.com_.jpg

Perele sunt niște fructe dulci despre care se spune că sunt rude ale merelor. Mărimea unei pere este asemănătoare cu mărimea unui măr și are inclusiv semințe asemănătoare cu cele ale mărului. Spre deosebire de mere, perele au o coajă subțire ca o foaie de hârtie, ceea ce le face mai greu de curățat. Cu toate acestea, perele sunt la fel de bune chiar dacă sunt consumate cu tot cu această pieliță. Ele variază din punct de vedere al culorii: pot fi galbene, verzi, maro, roșii sau chiar combinații ale acestor culori. Interiorul lor deschis la culoare este zemos și uneori are o textură granulată. Deși ne-am obișnuit ca perele să aibă forma unui clopot, există unele care sunt perfect rotunde, la fel ca merele. Chiar dacă poți găsi pere în supermarket pe tot parcursul anului, ele încep să se coacă din luna august și până la sfârșitul lunii octombrie.

 

Beneficii nutriționale

Perele sunt o sursă excelentă de fibră solubilă. Ele conțin vitaminele A, B1, B2, C și E. Sunt bogate în forfor și potasiu, cu mici cantități de calciu, fier, magneziu, sodiu și sulf. Unele varietăți de pere au mai mult fier decât altele. Acest lucru se observă atunci când o pară tăiată se face maro. Dacă ea nu se oxidează, înseamnă că fructul respectivă conține puțin fier sau chiar deloc.

 

Beneficii pentru sănătate

Perele sunt recomandate ca un fruct hipo-alergenic care este bogat în fibre, dar nu produce reacții adverse când este consumat. Sucul de pere este bun chiar și pentru copii. Perele conțin anti-oxidanți și anti-cancerigeni care previn nivelurile înainte ale presiunii sângelui și te feresc de atacurile cerebrale. Conținutul ridicat de vitamina C acționează ca un anti-oxidant ce ferește celulele de radicalii liberi care duc la apariția diverselor forme de cancer.

 

Conținutul de pectină din pere scade nivelul colesterolului rău din organism. Dacă nu doriți să beți suc din pere, vă recomandăm să consumați fructul în starea lui naturală deoarece fibrele din pere păstrează colonul sănătos. Tot pectina din pere are și efecte diuretice și efect laxativ. Sucul de pere consumat în mod constant ajută la reglarea sistemului digestiv. Îți poți lua și aportul de energie de care ai nevoie din pere, deoarece conține glucoză și fructoză.

 

Pere în aluat

 

Efectul răcoritor din pere este ideal pentru calmarea febrei. Cel mai bun mod de a scăpa de febră este sa bei un pahar mare de suc de pere. Nutrienții anti-oxidanți din pere sunt foarte buni pentru întărirea sistemului imunitar. De aceea, consumă pere sau suc natural de pere atunci când simți că te ia răceala, stare tot mai frecventă datorită vremii schimbătoare. Sucul de pere mai are și un efect anti-inflamator care reduce durerile cauzate de inflamații.

 

Tarta cu pere si gorgonzola

 

Perele mai conțin și bor, care ajută corpul să rețină calciu, ajutând la reducerea riscului apariției osteoporozei. Pe timp de vară, căldura excesivă poate cauza probleme de respirație la copii cu flegmă în exces. De aceea, este recomandat consumul de suc de pere pentru a elimina acest exces și pentru ca cei mici să se bucure de o respirație normală. Un pahar de suc de pere consumat în fiecare dimineață și seară, te ajută să te răcorești și previne problemele la gât.

 

Tarta cu pere, prune si migdale

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.