Home » Beneficiile regimului disociat

Beneficiile regimului disociat

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Celebrul Montignac a creat un regim accesibil, care îşi fondează metoda pe principiul disocierii alimentelor, asigurând un echilibru nutriţional sănătos.
combinatie_buna_de_alimente.jpg

 

Principiul de aur al dietei ce se desfăşoară în două faze constă în combinarea sănătoasă a alimentelor, fapt care determină scăderea în greutate. Pentru a putea să urmezi corect regimul, trebuie să cunoşti foarte bine clasificarea pe grupe de nutrienti a celor mai cunoscute alimente.  

 

Proteine – sunt de origine animală (carne, peşte, ouă, lactate) sau vegetală (soia, migdale, fasole, cereale integrale, mazăre). 

Glucide – sunt de două feluri:

• bune (au indice glicemic scăzut, fiind asimilate mai greu de organism) – majoritatea fructelor şi a legumelor, cereale integrale, orez integral, linte

• rele (au indice glicemic mare, provocând o creştere a glucozei în sânge) – zahăr, paste făinoase, pâine, cartofi, alcool, porumb

Lipide (sau grăsimi) – având origine animală sau vegetală, au fost grupate de Michel Montignac în aceeaşi categorie cu proteinele. Din grupa lipidelor mai fac parte uleiul şi brânzeturile.

Fibre – toate legumele verzi, fructele uscate

 

Cele mai periculoase (desi gustoase) combinații pentru siluetă sunt:

– carne, produse lactate + fructe, zahăr, miere

– carne, produse lactate + paste făinoase, cartofi, pâine, orez  

– eternul şi gustosul sandviş din pâine + unt + proteine (carne)

– proteine şi lipide (carne gătită pe bază de sosuri cu grăsimi, prăjeli, tocături, mezeluri)

– paste făinoase, aluaturi + fructe şi preparate din fructe

 

Combinaţii de alimente permise:

– carne, produse lactate + legume crude sau fierte în aburi

– pâine integrală, paste făinoase, orez + salată de legume sau legume fierte

 

Laptele si mierea sunt alimente care nu trebuie combinate cu nici un alt aliment! Fructele se mănâncă, de asemenea, separat, la interval de 1,5-2 ore de masa principală, dar niciodată ca desert. Nu amesteca niciodată fructele acide (citrice, mere, ananas) cu fructele dulci (struguri, banane, prune, cireşe, vişine, caise)!

 

Exemplu de meniu

Mic dejun:

• cereale integrale cu lapte degresat

• iaurt degresat

• brânză de vaci 

• o felie de pâine integrală

• cafea fără zahăr

 

Prânz:

• Salată asortată sau salată de varză cu morcovi preparată cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie

• Friptură de pui sau vită la grătar cu garnitură de legume fierte

• Peşte la grătar

 

Cină:

• Supă pasată de legume, fără cartofi

• Salată de crudităţi sau câteva felii de şuncă de pui, fără pâine

 

Pentru menţinerea greutăţii dobândite, principiile regimului disociat se cer implementate în stilul tău de viaţă.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.