1.Pune pe foc apa cu untul, busuiocul, un praf de usturoi și unul de boia și lasă să se înfierbânte.
2.Pune făina dintr-o dată și amestecă vârtos. Ține pe foc până compoziția se despinde de pe pereții vasului, apoi dă deoparte.
3.Lasă 5 minute și încorporează, pe rând, ouăle, amestecând foarte bine după fiecare, apoi brânza Gruyere. Umple un cornet de patiserie cu această compoziție și formează bezele pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.
4.Presară deasupra parmezan și coace-le la foc mai mare 10 minute, apoi redu flacăra și mai lasă-le 10-12 minute sau până capătă bezelele de brânză o culoare aurie și apetisantă.
5.Scoate-le și lasă-le 3-4 minute, apoi servește-le fierbinți.
credit foto: http://www.bhg.com
60 g brânză Gruyere rasă
2 ouă
60 g făină
2 linguri cu parmezan ras
120 ml apă
60 g unt
½ linguriță cu busuioc uscat
¼ linguriță sare
boia de ardei (dulce sau iute, după gust)
praf de usturoi
Adaugă comentariu