Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si praful de copt. Cand s-a obtinut o spuma tare, de culoare alb-argintie, atunci este gata, numai buna pentru a da forma bezelelor. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se ia cu lingura din compozitie si se formeaza gramajoare pe hartia de copt.Se lasa ceva spatiu intre ele, caci vor creste la copt.
Se coc la foc mic 30-40 de minute, cu usa cuptorului intre-deschisa ca sa se usuce (nu trebuie sa se ingalbeneasca),apoi se iau de pe tava numai dupa ce s-au racit.
Se bate smantana pentru frisca, se adauga mascarpone, fructele, zaharul si vanilia si se unesc bezelele cu amestecul fructat.
PENTRU BEZELE
4 albusuri
220 g zahar fin
1/4 lingurita cu praf de copt
PENTRU CREMA
250 g branza mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
200-300 g zmeura sau alte fructe ( eu am folosit fructe de padure )
1 lingura cu zahar pudra
4 albusuri
220 g zahar fin
1/4 lingurita cu praf de copt
PENTRU CREMA
250 g branza mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
200-300 g zmeura sau alte fructe ( eu am folosit fructe de padure )
1 lingura cu zahar pudra
Numar de portii
10
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu