Porneste cuptorul si tapeteaza tava cu hartie de copt.
Bate albusurile spuma, adauga zaharul treptat si praful de copt. Cand ai obtinut o spuma tare, de culoare alb-argintie, atunci este gata, numai buna pentru a da forma bezelelor.
Ia cu lingura din compozitie si formeaza gramajoare pe hartie de copt. Lasa ceva spatiu intre ele, caci vor creste la copt.
Coace-le la foc mic 30-40 de minute, cu usa cuptorului intre-deschisa ca sa se usuce (nu trebuie sa se ingalbeneasca). Ia-le de pe tava numai dupa ce s-au racit.
Bate smantana pentru frisca, adauga mascarpone, fructele, zaharul si vanilia.
Uneste bezelele cu amestecul fructat, orneaza dupa preferinta si serveste dupa pofta inimii.
Revista FEMEIA.
PENTRU BEZELE
4 albusuri
220 g zahar fin
1/4 lingurita cu praf de copt
PENTRU CREMA
250 g branza mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
200-300 g zmeura
1 lingura cu zahar pudra
esenta de vanilie
Adaugă comentariu