Home » Vegetarian & vegan » Biryani vegan cu cartof dulce si ciuperci
Vegetarian & vegan

Biryani vegan cu cartof dulce si ciuperci

Foto
Fotolia/ Monkey Business
Un preparat care in mod normal este o combinatie de orez, carne si condimente, prezentat intr-o varianta vegana cu ciuperci si cartof dulce.
biryani_vegan.jpg

Această rețetă este cu adevărat delicioasă și dacă nu ați încercat un Biryani vegan până acum, vă îndemnăm să faceți acest lucru. Combinația de arome este minunată.

 Ingrediente: 

  • 400 g orez basmati
  • 2 morcovi, tăiați cuburi
  • 125 g ciuperci, feliate
  • 1 cartof dulce, tocat
  • 1 ceapă
  • 750 ml supă legume
  • 1 linguriță coriandru
  • 1 linguriță chimen
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță piper roșu
  • 1 linguriță chimen
  • 5-6 păstăi cardamom
  • 1 lămâie
  • o mână coriandru proaspăt
  • sare
  • piper 

 Modalitate de preparare: 

  1. Se preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius.
  2. Într-o tavă de cuptor, adăugați cartofii tocați mărunt.
  3. Condimentați cu chimen și coriandru măcinat. Continuați să adăugați câte un praf din restul condimentelor și un strop de ulei de măsline.
  4. Gătiți în cuptor pentru 15 minute sau până când încep să se maronească.
  5. Gătiți ceapa tocată pentru 10 minute.
  6. Într-o altă tigaie puneți ciupercile la călit, până când se înmoaie. 
  7. Într-un vas mai mare special pentru cuptor, puneți cartofii dulci, ceapa și ciupercile.
  8. Adăugați orezul, morcovi, supa de legume și păstăile de cardamom.
  9. Coaceți în cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade.
  10. Serviți preparatul cald, stropit cu zeamă de lămâie și coriandru tocat. 
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.