Biryani cu carne de pui

  1. Toacă cele 3 cepe mărunt și pune-le într-un bol.
  2. Adaugă ghimbirul ras și usturoiul zdrobit. 
  3. Freacă ingredientele ca și cum ai face mujdei de usturoi.
  4. Când prind consistența unei paste, adauga iaurtul și zeama de la limete.
  5. Pune compoziția într-o tigaie și las-o să fiarbă la foc mic câteva minute.
  6. Cartofii se taie în rondele subțiri.
  7. Condimentele se râșnesc apoi se călesc împreună cu ceapa tăiata julien și uleiul de măsline.
  8. Când ceapa devine crocantă, scoate-o din tigaie și adaugă cartofii feliați.
  9. Călește cartofii la foc mediu, până devin aurii.
  10. Taie carne fâșii mici și adaug-o peste compoziția cu iaurt.
  11. Adaugă pasta de tomate și menține totul să fiarbă la foc mic până când carnea este gata.
  12. Separat fierbe orezul.
  13. Într-un vas termorezistent adaugă un strat de orez, apoi carnea împreună cu sosul și acoperă totul cu încă un strat de orez.
  14. Adaugă la final ceapa călită și cartofii.
  15. Introdu vasul la cuptor pentru 10 minute. 

  Credit Foto: Fotolia/ Joshua Resnick

Poza principala

pui_biryani.jpg

  • 500 g piept pui
  • 300 g orez
  • 3 cepe mari
  • 1 ceapă  mică
  • 5 cartofi mărime medie
  • 300 g iaurt gras
  • 2 limete
  • 8 cătei usturoi
  • 4 păstăi cardamom
  • 2 batoane scorțișoară
  • 1 lingură semințe chimen
  • 6 linguri pastă tomate
  • 1 linguriță coriandru
  • câteva boabe piper negru 
  • 40 g ghimbir proaspăt
  • sare
Adu India la cină prin acest preparat irezistibil.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE