- Toacă cele 3 cepe mărunt și pune-le într-un bol.
- Adaugă ghimbirul ras și usturoiul zdrobit.
- Freacă ingredientele ca și cum ai face mujdei de usturoi.
- Când prind consistența unei paste, adauga iaurtul și zeama de la limete.
- Pune compoziția într-o tigaie și las-o să fiarbă la foc mic câteva minute.
- Cartofii se taie în rondele subțiri.
- Condimentele se râșnesc apoi se călesc împreună cu ceapa tăiata julien și uleiul de măsline.
- Când ceapa devine crocantă, scoate-o din tigaie și adaugă cartofii feliați.
- Călește cartofii la foc mediu, până devin aurii.
- Taie carne fâșii mici și adaug-o peste compoziția cu iaurt.
- Adaugă pasta de tomate și menține totul să fiarbă la foc mic până când carnea este gata.
- Separat fierbe orezul.
- Într-un vas termorezistent adaugă un strat de orez, apoi carnea împreună cu sosul și acoperă totul cu încă un strat de orez.
- Adaugă la final ceapa călită și cartofii.
- Introdu vasul la cuptor pentru 10 minute.
Credit Foto: Fotolia/ Joshua Resnick
Poza principala
- 500 g piept pui
- 300 g orez
- 3 cepe mari
- 1 ceapă mică
- 5 cartofi mărime medie
- 300 g iaurt gras
- 2 limete
- 8 cătei usturoi
- 4 păstăi cardamom
- 2 batoane scorțișoară
- 1 lingură semințe chimen
- 6 linguri pastă tomate
- 1 linguriță coriandru
- câteva boabe piper negru
- 40 g ghimbir proaspăt
- sare
Adu India la cină prin acest preparat irezistibil.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments
Adaugă comentariu