1.Cerne făina împreună cu praful de copt pe planşetă, pune mierea în centru, apoi adaugă zahărul cernut şi condimentele, untul tăiat bucăţele şi oul.
2.Frământă un aluat, rapid, adună-l în formă de bilă, înveleşte-l în folie şi dă-l la rece o oră.
3.Pune nucile la cuptor şi lasă-le să se usuce bine, apoi curăţă-le şi taie-le jumătăţi.
4.Scoate aluatul şi întinde-l pe planşetă. Taie-l în dreptunghiuri de 5×3 cm şi aşază bucăţile în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin unt.
5.Pune pe fiecare bucată de aluat câte 4 jumătăţi de alune. Dă biscuitii cu alune la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit.
6.Lasă 30-40 de minute, scoate pe grătar şi lasă să se răcorească. Când s-au răcit, glazurează acesti biscuiti cu ciocolată topită şi dă la rece.
Credit foto: Photoland/Profimedia
250 g făină de patiserie
½ pliculeț cu praf de copt
50 g miere
50 g zahăr pudră
1 linguriţă de scorţişoară
1 vârf de cuţit de ghimbir ras
60 g unt
1 ou
150 g alune de pădure
150 g ciocolată neagră
grăsime pentru uns
Adaugă comentariu