Freacă untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul tos până devine o spumă. Adaugă treptat făina cernută și amestecată cu praful de copt. La final, încorporează și ciocolata sfărâmată mărunt. Ia cu lingurița din compoziție și modelează sub formă de sfere. Aplatizează-le între palme și așază-le una câte una în tava acoperită cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins în prealabil pentru 12-15 minute. Înainte de a-i lua din tavă, mai lasă biscuiții două minute ca să-și tragă sufletul. Iar când s-au răcit foarte bine, unește-i doi câte doi cu înghețată de vanilie și servește-i imediat celor dragi.
TRUC. Pentru un aluat mai fin, adaugă în lista de ingrediente un gălbenuș. Dacă pui și albușul, aluatul devine mai tare, iar biscuiții – crocanți.
300 g făină
220 g unt
6 linguri cu zahăr
1 linguriță cu praf de copt
50 g ciocolată
îngheţată de vanilie
Adaugă comentariu