Home » Deserturi & băuturi » Biscuiți cu flori comestibile (rețeta lui Chef Bogdan Corduneanu)
Deserturi & băuturi

Biscuiți cu flori comestibile (rețeta lui Chef Bogdan Corduneanu)

biscuiti cu flori

Deși aceste ingrediente nu se regăsesc în multe rețete, florile comestibile pot da culoare și rafinament anumitor preparate. Ele pot fi regăsite în salate, senvișuri, băuturi, dar poate cel mai des sunt întâlnite în dulcețuri, siropuri și alte tipuri de deserturi.

Dacă vrei să îți impresionezi prietenii și familia sau pur și simplu să te răsfeți într-un weekend, prepară acești biscuiți cu flori comestibile. Pentru a te asigura că florile pe care le alegi nu sunt toxice, citește acest articol.

Atenție: înainte de a consuma florile, îndepărtați staminele și pistilele. Polenul poate provoca reacții alergice la unii oameni, iar gustul său – pe care nu toată lumea îl găsește plăcut – poate acoperi aroma delicată a petalelor.

Ingrediente

Pentru biscuiți

  • 3 ouă
  • 200 g iaurt
  • câteva picături de esență de vanilie
  • un vârf de cuțit de scorțișoară
  • 150 g de zahăr
  • 100 ml ulei
  • 600 g de făină

Pentru pelicula cu flori

  • 1 albuș de ou
  • flori comestibile
  • zahăr tos

Mod de preparare

Se bat ouăle cu zahărul, până când zahărul se topește bine. Se adaugă apoi vanilia și scorțișoara.

Încorporăm iaurtul, apoi uleiul și la final făina.

Lăsăm la rece aproximativ 30 de minute.

Întindem cu sucitorul o foaie subțire din aluatul obținut, după care decupăm biscuiții cu ajutorul unei forme.

Așezăm biscuiții formați într-o tavă cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 175 ºC timp de aproximativ 5 minute (sau până trec testul scobitorii). Când sunt gata, îi scoatem și lăsăm la răcit.

Cu o pensulă de silicon, ungem biscuiții cu albuș de ou bătut, apoi așezăm florile pe ei și ungem din nou cu albuș.

La final, pudrăm biscuiții cu zahăr tos.

Reintroducem tava în cuptorul stins cca 5 minute, pentru a usca biscuiții.

Poftă bună!

 

 

Rețeta a fost preluată din revista Practic în bucătărie, numărul 6/2020, care poate fi citit integral prin intermediul platformei Magzter.

Sursă foto: arhivă personală Chef Bogdan Corduneanu

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.