1. Într-un vas mai adânc, bate cu mixerul untul cu zahărul până obții o cremă spumoasă.
2. Adaugă melasa, oul și esența de vanilie și bate până se încorporează bine aceste ingrediente.
3. Într-un castron separat, cerne făina împreună cu praful de copt, un praf de sare și condimentele.
4. Încorporează amestecul de ingrediente uscate în crema de unt. Acoperă să dă la rece 30-60 de minute sau până se întărește.
5. Rupe bucățele de compoziție și dă-le formă rotundă. Așază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și aplatizează-le ușor.
6. Dă la cuptor pentru 10-12 minute. Lasă biscuitii de casa cu ghimbir să se răcească și păstrează-i într-o cutie metalică sau o pungă de hârtie.
Sugestie. Pentru un plus de aspect, tăvălește biluțele prin zahăr tos și apoi așază-le pe tava de copt.
Salam de biscuiţi
260 g făină
170 g unt (la temperatura camerei)
105 g zahăr brun
100 g zahăr
80 g melasă
1 ou mare
1 linguriță cu praf de copt
½ linguriță cu esență de vanilie
2 lingurițe cu pudră de ghimbir
½ linguriță cu pudră de cuișoare
1 ½ lingurițe cu scorțișoară
sare
Adaugă comentariu