Intinde aluatul intr-o foaie mai grosuta si, cu ajutorul unei forme, taie braduti. Asaza-i intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Lasa biscuitii la cuptor aproximativ 20 de minute.
Pentru crema, fierbe laptele cu zaharul si batonul de vanilie. Dupa ce s-a racorit, adauga treptat galbenusurile frecate bine cu un praf de sare. Lasa pe foc, amestecand energic pana se ingroasa.
Opreste focul si amesteca inca 15 minute, apoi incorporeaza untul frecat bine. Uneste biscuitii cu putina crema racorita. Pune intr-o craticioara zaharul pudra, zeama de lamaie, laptele si esenta de vanilie. Lasa pe foc cateva secunde, amestecand continuu.
Stinge focul si mai amesteca un minut, dupa care toarna usor peste biscuiti. Decoreaza biscuitii de vanilie cu picaturi de ciocolata topita.
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie
Revista FEMEIA DE AZI
Aluat pentru biscuiti
50 g ciocolata de casa
Pentru crema:
4 oua
sare
250 g unt
200 g zahar
300 ml lapte
1 baton de vanilie
Pentru glazura:
170 g zahar pudra
2 linguri cu zeama de lamaie
2 linguri de lapte
3-4 picaturi de esenta de vanilie
Adaugă comentariu