1. Topește chipsurile de ciocolată la baie de aburi (sau în cuptorul cu microunde).
2. Cerne făina împreună cu praful de copt, sarea, cacaua și cafeaua instant.
3. Freacă spumă untul cu zahărul până obții o cremă spumoasă, apoi adaugă ouăle și vanilia.
4. Încorporează mai departe amestecul de făină, chipsurile de ciocolată albă, dar și ciocolata topită la baie de aburi.
5. Pune cu lingura aluatul de biscuiți de casă cu ciocolată pe tava tapetată cu hârtie de copt și coace până aluatul crapă ușor deasupra (maximum 15 minute).
6. Lasă biscuiții de casă cu ciocolată să se răcească și servește-i celor dragi sau pune-i la păstrare într-o cutie metalică sau un vas de sticlă cu capac.
240 g chipsuri de ciocolată
90 g făină
3 linguri cu cacao
1 linguriță cu cafea instant
¼ linguriță cu praf de copt
5 linguri cu unt la temperatura camerei
150 g zahăr
3 ouă mari
1 linguriță cu esență de vanilie
100 g chipsuri de ciocolată albă
sare
Adaugă comentariu