Biscuiti de ciocolata cu bezea

1.Pentru biscuiți, freacă untul moale cu zahărul, esența și un praf de sare. Separat, cerne împreună cacaua, praful de copt și cacaua.

2.Încorporează ingredientele uscate în crema de unt și adaugă ciocolata topită și răcită. Dă forma de rulou, înfloiază și dă la rece măcar două ore.

3.Pentru bezele, bate albușurile cu un praf de sare și continuă să bați până spuma se întărește. încorporează treptat zahărul, dar nu adauga o porție nouă până ce zahărul din bezea nu s-a topit. Când spuma a devenit lucioasă și nu curge, compoziția de bezele e gata.

4.Pune compoziția într-un șpriț și formează cu poșul mici grămăjoare pe foaia de copt așezată în tava mare. Dă la cuptor, încins în prealabil, la foc mic, 1 – 1 ½ ore. Stinge focul și lasă bezelele să stea în cuptor.

5.Taie felii subțirele din ruloul de aluat pentru biscuiți, așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și coace biscuiții 10-12 minute.

6.Topește ciocolata la bain-marie și adaugă smântâna pentru frișcă. Amestecă bine.

7.Unge fiecare biscuite cu un pic de ciocolata, așază bezeaua deasupra. Când toate turnulețele de biscuiți și bezea sunt gata, introdu vârfurile bezelelor în ciocolata topită sau, dacă ți-e mai ușor, pune deasupra fiecăruia câte o linguriță cu ciocolată.

credit foto: Guliver/Thinckstock

 

Poza principala

biscuiti_de_ciocolata_cu_bezea_mi.jpg

300 g ciocolată

2 linguri cu smântână pentru frișcă

 

pentru biscuiți:

350 g făină

60 g cacao

1 linguriță cu praf de copt

300 g unt

300 g zahăr

1 fiolă cu esență de rom

300 g ciocolată neagră

sare

 

pentru bezea:

8 albușuri

450 g zahăr

sare

Foarte arătoși și gustoși, biscuiții de ciocolată cu bezea sunt o provocare culinară.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE