1.Pentru biscuiți, freacă untul moale cu zahărul, esența și un praf de sare. Separat, cerne împreună cacaua, praful de copt și cacaua.
2.Încorporează ingredientele uscate în crema de unt și adaugă ciocolata topită și răcită. Dă forma de rulou, înfloiază și dă la rece măcar două ore.
3.Pentru bezele, bate albușurile cu un praf de sare și continuă să bați până spuma se întărește. încorporează treptat zahărul, dar nu adauga o porție nouă până ce zahărul din bezea nu s-a topit. Când spuma a devenit lucioasă și nu curge, compoziția de bezele e gata.
4.Pune compoziția într-un șpriț și formează cu poșul mici grămăjoare pe foaia de copt așezată în tava mare. Dă la cuptor, încins în prealabil, la foc mic, 1 – 1 ½ ore. Stinge focul și lasă bezelele să stea în cuptor.
5.Taie felii subțirele din ruloul de aluat pentru biscuiți, așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și coace biscuiții 10-12 minute.
6.Topește ciocolata la bain-marie și adaugă smântâna pentru frișcă. Amestecă bine.
7.Unge fiecare biscuite cu un pic de ciocolata, așază bezeaua deasupra. Când toate turnulețele de biscuiți și bezea sunt gata, introdu vârfurile bezelelor în ciocolata topită sau, dacă ți-e mai ușor, pune deasupra fiecăruia câte o linguriță cu ciocolată.
credit foto: Guliver/Thinckstock
300 g ciocolată
2 linguri cu smântână pentru frișcă
pentru biscuiți:
350 g făină
60 g cacao
1 linguriță cu praf de copt
300 g unt
300 g zahăr
1 fiolă cu esență de rom
300 g ciocolată neagră
sare
pentru bezea:
8 albușuri
450 g zahăr
sare
Adaugă comentariu