Home » Biscuiții Soarelui

Biscuiții Soarelui

Cerne făina într-un vas împreună cu zahărul pudră. Adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie, oul și untul tăiat cubulețe. Amestecă bine cu degetele. Împarte aluatul obținut în două părți și încorporează cacaua cernută într-una dintre ele. Înfășoară cele două aluaturi în folie alimentară și dă-le la rece pentru 30 de minute.

 

Taie din fiecare aluat câte 1/3 și dă-le deoparte. Din restul întinde două foi potrivit de groase și cu marginile bine conturate. Odată întinse foile, taie-le în fâșii de 1 cm grosime. Din aluatul cu cacao oprit întinde o foaie subțire de aceeași lungime cu fâșiile tăiate mai sus. Din aluatul galben, modelează un sul de aceeași lungime cu celelalte.

 

Pune foaia de cacao ca bază și așază deasupra, alternând, câte o fâșie de aluat, lipindu-le între ele. Pune deasupra, pe mijloc, ruloul de aluat galben și înfășoară-l în aluatul construit din fâșii. La final, împachetează ruloul obținut în aluatul de cacao și apasând ușor. Înfășoară-l în folie și dă-l la rece cel puțin o oră.

 

Taie felii de 1 cm grosime, așază biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor pentru 12-15 minute la 180 °C.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Biscuiți cu chips de ciocolată

Poza principala

biscuiti_mici.jpg

300 g făină

100 g zahăr pudră

1 ou

220 g unt

2 linguri cu cacao

20 g zahăr vanilat

coaja de la o lămâie

 

Biscuiti cu crema de menta

Surprinde-i pe cei dragi cu o rețetă inedită de biscuiți în două culori.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE