1. Amestecati faina cernuta cu sare intr-un bol. Combinati restul ingredientelor intr-un alt vas si amestecati bine. Adaugati 150g din faina in acest vas. Acoperiti si lasati deoparte timp de 20 de minute sau pana amestecul este spumos la suprafata.
2. Puneti aluatul de pizza intr-un vas mare si adaugati si restul de faina. Amestecati cu o lingura pana aluatul este omogen.
3. Framantati cu mana pe o suprafata presarata cu faina timp de 10 minute sau pana cand faina este incorporata si aluatul este elastic.
4. Asezati aluatul intr-un bol curat, uns cu ulei. Acoperiti-l si lasati-l intr-un loc cald sa creasca timp de 30 de minute sau pana aluatul isi dubleaza volumul.
5. Separati aluatul pentru a face doua blaturi de pizza si presati-l cu mainile pentru a obtine forma dorita. Acoperiti-le si lasati-le din nou la cald timp de inca 45 de minute.
6. Ungeti blaturile de pizza cu sos de rosii facut in casa si adaugati toppingul dorit. Coaceti la temperatura mare timp de 10-15 minute.
535g faina
215ml apa calda
5g drojdie
2ml miere
7ml ulei de masline
4g sare
Adaugă comentariu