Separi galbenusurile de albusuri. Amesteci cele doua feluri de faina. Dizolvi drojdia in laptele caldut si o amesteci cu untul lichid, galbenusurile si sarea, apoi framanti cu faina. Acoperi aluatul si il lasi la loc caldut.
Bati albusurile spuma si chiar inainte de coacere le adaugi in aluat.Intr-o tigaie mai incapatoare, incingi un pic de unt.
Cu o lingura iei aluat si il pui in grasimea incinsa, il tasezi un pic si coci pe ambele parti pana placintica devine aurie. Pe masura ce coci blini, le pastrezi la cald.Zaharul pudra il cerni in smantana dulce si amesteci bine cu telul.
Speli fructele de padure, le cureti de codite, le sortezi daca vrei sa faci blini cu cate un fel de fructe, sau un amestec.
Pui pe fiecare placinta coapta cate 1 lingura de smantana, apoi cate fructe doresti, presari bucatele de ciocolata si le asezi pe un platou patrat.
Revista FEMEIA.
150 g faina de hrisca
150 g faina de grau
sare
20 g drojdie
350 ml lapte caldut
2 linguri de unt lichid (topit)
3 oua
unt pentru prajit
400 g smantana dulce pentru patiserie
2 linguri de zahar pudra
250 g fructe de padure: zmeura, mure, capsune, afine
bucatele sau fulgi de ciocolata
Adaugă comentariu