Amestecati drojdia cu apa, laptele, faina, galbenusurile, sarea, zaharul si untul topit. Mixati pentru 1 minut. Acoperiti cu folie de plastic si lasati sa creasca intr-un loc cald si uscat.
Separat, bateti albsurile spuma si adaugati-le peste aluatul crescut. Framantati.
Topiti restul de unt si ungeti o tigaie. Cu o lingura, puneti cate putina compozitie si prajiti pe ambele parti. Tineti blini calde cat le pregatiti pe celelalte.
Le puteti servi cu iaurt si sparanghel sau orice topping doriti.
Poza principala
Galerie foto
10 g drojdie instant
125 ml apa calduta
250 ml lapte
375 g faina
3 galbenusuri
un praf de sare
un praf de zahar
90 g unt, topit
3 albusuri
30 g unt
Aceste clatite sarate sunt perfecte ca aperitiv pentru orice masa speciala.
Numar de portii
30 de blini
Facebook Comments
Adaugă comentariu