Blog

90% dintre americani cred ca dieta lor este sanatoasa

Text
eCuisine
Sursa
MyHealthyNews
Foto
Shutterstock
In ciuda cresterii ametitoare a obezitatii in Statele Unite, doar unul din zece americani crede ca dieta sa este nesanatoasa, informeaza My Healthy News.
americani.jpg

Sondajul arata ca in timp ce patru din zece admit ca sunt cumva supraponderali, doar 11% spun ca sunt supraponderali sau obezi, desi 68% dintre americani sunt supraponderali sau obezi, arata un studiu al Centrelor pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite.

„Este o contradictie intre realitate si raspunsurile pe care le dam cand suntem intrebati despre dieta, exercitii fizice si greutate”, spune Molly Kimbal, specialist in dieta.

O parte din vina pentru aceasta contradictie o are modul in care sunt marketizate produsele. „Atat de multi oameni cred ca ce mananca este sanatos sau cred ca doar prin faptul ca nu mananca fast food mananca sanatos”, explica aceasta.

Ea spune ca intalneste foarte multi oameni care spun ca nu inteleg de ce nu slabesc desi mananca sanatos, dar nu verifica, de fapt, ingredientele.

„Nu citi doar eticheta, intoarce produsul si citeste cu atentie detaliile”, spune ea.

Potrivit sondajului, 60% dintre americani spun ca mananca de cinci ori pe zi fructe si legume, asa cum este recomandat. „Daca e adevarat, ar fi senzational”, spune Deborah Enos, nutritionist. „Dar daca te uiti la studii, nu asta vedem”, spune aceasta.

Ea spune ca tindem ca portionam in detrimentul lucrurilor sanatoase si in favoarea celor nesanatoase. In realitate, o portie este de marimea unui pumn.

In plus, oamenii tind sa declare ca mananca fructe si legume chiar cand nu o fac si confunda sucurile de fructe sau jeleurile de fructe cu portiile de fructe.

Jumatate dintre respondenti spun ca isi limiteaza consumul de zahar. „Zaharul este dusmanul numarul 1”, spune Enos. Dar oamenii nu stiu cat este cantitatea potrivita pe zi, spune ea. Femeile ar trebui sa se limiteze la 40 de grame pe zi, iar barbatii la 50-60, dar oamenii considera ca daca mananca mai putin decat ar vrea inseamna ca se limiteaza.

Raportul a fost bazat pe un sondaj in randul unui esantion reprezentativ de 1.234 de americani de peste 21 de ani.

Facebook Comments

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE