Blueberry pie

Pregatim intai aluatul:

Intr-un castron punem faina impreuna cu margarina taiata bucatele mici si cu sarea. Amestecam cu mainile pana cand obtinem un aluat sfaramicis, apoi adaugam apa si framantam cu mainile pana cand se desprinde de pe peretii vasului. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si manevrabil. La prima vedere aluatul pare tare sau ca se sfarama, dar veti vedea ca nu e chiar asa de greu de lucratcu el, dupa coacere o sa vedeti cat de bun este!
Il bagam la frigider pentru 30 min. apoi pegatim fructele.
Spalam bine afinele si le vom amesteca apoi intr-un castron cu zeama de lamaie, zaharul si amidonul.
Preincalzim cuptorul la 200º C , scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua.
Pudram blatul de lucru cu faina si intindem cu facaletul prima foaie. O sa vedeti ca pe margini o sa se crape, dar puteti sa il modelati usor cu mainile sau cu facaletul.
O data intinsa foaia, o desprindem cu grija de pe blatul de lucru cu ajutorul unui cutit cu lama lata si o punem in forma de tarta.
Punem peste ea fructele, apoi vom aseza deasupra cea dea doua foaie pe care o lipim bine pe margini, de cealalta foaie. Ii facem cateva incizii cu cutitul in mijloc si o coacem aprox. 45 min sau pana se rumeneste usor deasupra.
Se lasa sa se raceasca apoi o taiem felii si servim.

Aluat:

170 gr margarina pentru prajituri

6 linguri apa foarte rece

1 lingurita sare

300 gr faina (2 cani)

Umplutura:

500 gr afine (proaspete sau congelate)

3 linguri amidon

120 gr zahar

zeama de la 1/2 lamaie (optional)

Numar de portii
8
Calorii
Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE