- Într-o cratiță mare adăugați supa de legume și aduceți în punctul de fierbere.
- Adăugați orezul brun împreună cu lintea și un praf de sare.
- Reduceți flacăra la minim, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă pentru 40 de minute.
- Când lintea este fiartă, îndepărtați de pe sursa de foc însă lăsați vasul acoperit pentru încă 10 minute.
- Într-o tigaie mare adăugați 2 linguri cu ulei de măsline la încins.
- Adăugați ceapa tăiată solzișori și caramelizați timp de 20 de minute la foc potrivit.
- Pentru a preveni arderea, adăugați din când în când câte o lingură cu apă.
- Când ceapa este aproape gata, adăugați usturoiul tocat și gătiți-le împreună timp de 2 minute.
- Când orezul este gata, adăugați în oala jumătate din cantitatea de ceapă, chimen, pătrunjelul tocat și 1 lingură cu ulei de măsline.
- Restul cantității de ceapă se păstrează pentru în momentul servirii.
- Prăjiți ouăle și condimentați-le cu sare, piper și paprika.
- Repartizați orezul în 4 boluri.
- Adăugați câte 1 ou prăjit.
- Serviți cu harissa, ceapă caramelizată, semințe de pin și pătrunjel tocat.
Credit Foto: Fotolia/ Jacques PALUT
Poza principala
- 185 g orez basmati brun
- 200 g linte verde
- 1 l supă legume
- 3 linguri ulei măsline
- 2 cepe, tăiate felii subțire
- 1 linguriță chimen
- 1 legătură pătrunjel tocat
- sare
- 4 ouă
- sare
- spray ulei măsline
- piper măcinat
- paprika
- 2 linguri harissa
- 40 g semințe pin
Un preparat tradițional din Orientul Mijlociu, soluția perfectă pentru cină.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu