Home » Mâncăruri » Bol cu orez, linte si oua
Mâncăruri

Bol cu orez, linte si oua

  1. Într-o cratiță mare adăugați supa de legume și aduceți în punctul de fierbere.
  2. Adăugați orezul brun împreună cu lintea și un praf de sare.
  3. Reduceți flacăra la minim, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă pentru 40 de minute.
  4. Când lintea este fiartă, îndepărtați de pe sursa de foc însă lăsați vasul acoperit pentru încă 10 minute. 
  5. Într-o tigaie mare adăugați 2 linguri cu ulei de măsline la încins.
  6. Adăugați ceapa tăiată solzișori și caramelizați timp de 20 de minute la foc potrivit.
  7. Pentru a preveni arderea, adăugați din când în când câte o lingură cu apă.
  8. Când ceapa este aproape gata, adăugați usturoiul tocat și gătiți-le împreună timp de 2 minute.
  9. Când orezul este gata, adăugați în oala jumătate din cantitatea de ceapă, chimen, pătrunjelul tocat și 1 lingură cu ulei de măsline.
  10. Restul cantității de ceapă se păstrează pentru în momentul servirii. 
  11. Prăjiți ouăle și condimentați-le cu sare, piper și paprika.
  12. Repartizați orezul în 4 boluri.
  13. Adăugați câte 1 ou prăjit.
  14. Serviți cu harissa, ceapă caramelizată, semințe de pin și pătrunjel tocat. 

  Credit Foto: Fotolia/ Jacques PALUT

Poza principala

bol_orez_linte_oua.jpg

  • 185 g orez basmati brun
  • 200 g linte verde 
  • 1 l supă legume
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 cepe, tăiate felii subțire
  • 1 linguriță chimen
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • sare
  • 4 ouă
  • sare
  • spray ulei măsline
  • piper măcinat
  • paprika
  • 2 linguri harissa
  • 40 g semințe pin
Un preparat tradițional din Orientul Mijlociu, soluția perfectă pentru cină.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE