Boli vindecate de cătină

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Pe lângă calitatea recunoscută de cel mai bun fortifiant natural al sistemului imunitar, cătina are calitatea de a trata şi a ajuta în vindecarea multor boli.
catina_2.jpg

Cura cu boabe de cătină întărește organismul și constă în mestecarea şi înghiţirea dimineaţa, pe stomacul gol, a unui număr de boabe care creşte progresiv. De la un bob la 30, apoi doza scade, în acelaşi ritm, ajungând din nou la un bob. Important este ca boabele să fie mestecate foarte-foarte bine, inclusiv seminţele. 

 

Iată și alte rețete cu cătină, alcătuite pentru tratarea fiecărei boli în parte:

 

Gripă, bronşită, pneumonie: zilnic, şase linguri cu suc de cătină îndoit cu miere, pe stomacul gol. Măreşte rezistenţa organismului la febră, grăbeşte vindecarea.

 

Depresie: câte un sfert de pahar de suc, dimineaţa şi seara, are un efect tonic.

 

Infecţii virale: câte trei linguri, de patru ori pe zi, timp de 40 de zile.

 

Diabet şi obezitate: 100 g de brânză proaspătă amestecată cu 125 ml de suc din fructe proaspete şi 15 g miere.

 

Splină mărită: amesteci o parte de tinctură de scoarţă (gata preparată, de la farmacie) cu trei părţi de suc. Obţii un preparat slab alcoolizat, din care iei câte o lingură de patru ori pe zi, în cură de minimum 60 de zile.

 

Răni greu vindecabile, arsuri: cataplasme înmuiate în ulei de catina, aplicate de două ori pe zi.

 

Îmbătrânire prematură, sterilitate: 30 de picături, de două ori pe zi. Conţine vitamina E (vitamina tinereţii şi fertilităţii) şi eficientizează activitatea hormonală.

 

Anemie la copii: o linguriţă (să nu fie din metal!) cu macerat în miere în fiecare dimineaţă.

 

Infertilitate: amestecă două linguri cu macerat şi cinci ouă de prepeliţă, lasă şase ore la rece, apoi bea-l pe tot odată seara, înainte de culcare.

 

Hipertensiune: peste doi pumni de boabe de cătină albă zdrobite, toarnă vin dulce, astfel încât să le acopere. Recipientul se ţine închis ermetic timp de zece zile, la loc însorit. Se bea câte un păhărel, înainte de masa de prânz şi seara, înainte de culcare. 

 

Hepatită acută sau cronică, ciroză în faze incipiente: o jumătate de pahar cu suc proaspăt, în combinaţie cu o cană de decoct de ramuri (se pun 3-4 linguri cu ramuri uscate şi mărunţite la 1 l de apă, se fierb 15 minute, se strecoară), are efect regenerativ la nivelul celulei hepatic; se beau două pahare zilnic, timp de două luni.

 

Cătina, farmacia dintr-o plantă

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE