Foto
123RF
Dacă vă place celebra halva, astunci aceste bomboane vor fi cu siguranță pe placul vostru.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 20
Ingrediente:
- 2 kg morcovi curățați
- 500 ml lapte praf
- 500 g zahăr granulat
- 50 g unt nesărat
- semințele de la 2 păsăi de cardamom, măcinate fin
- 25 g fistic prăjit, măcinat fin
- 25 g migdale prăjite, măcinate fin
- 50 g praf nucă de cocos, prăjită
Modalitate de preparare:
- Dați morcovii pe răzătoare și puneți-i într-o cratiță încăpătoare cu fundul gros, împreună cu laptele praf și zahărul granulat.
- Fierbeți până dă în clocot, micșorați flacăra și lăsați pe foc pentru aproximativ 45 de minute, amestecând frecvent, până când morcovii devin uscați.
- Adăugați untul în cratiță și măriți flacăra, pentru a rumeni morcovii.
- Lăsați cratița pe foc pentru încă 25 de minute, amestecând constant, până când amestecul este uscat.
- Luați cratița de pe foc și adăugați semințele de cardamom măcinate, fisticul și migdalele.
- Mutați amestecul într-un alt vas și lăsați-l să se răcească pentru cel puțin 1 oră.
- Din compoziția formată, cu mâinile umede, formați biluțe rotunde, apoi pudrați-le pe toată suprafața cu praf de nucă de cocos.
- Puteți păsatra bomboanele pentru 1 săptămână la frigider.
Facebook Comments
Adaugă comentariu