Home » Deserturi & băuturi » Bomboane cu morcov si nuca de cocos
Deserturi & băuturi

Bomboane cu morcov si nuca de cocos

Foto
123RF
Dacă vă place celebra halva, astunci aceste bomboane vor fi cu siguranță pe placul vostru.
bomboane_cu_morcovi_si_nuca_de_cocos.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 20

Ingrediente:

  • 2 kg morcovi curățați
  • 500 ml lapte praf
  • 500 g zahăr granulat
  • 50 g unt nesărat
  • semințele de la 2 păsăi de cardamom, măcinate fin
  • 25 g fistic prăjit, măcinat fin
  • 25 g migdale prăjite, măcinate fin
  • 50 g praf nucă de cocos, prăjită

Modalitate de preparare:

  1. Dați morcovii pe răzătoare și puneți-i într-o cratiță încăpătoare cu fundul gros, împreună cu laptele praf și zahărul granulat.
  2. Fierbeți până dă în clocot, micșorați flacăra și lăsați pe foc pentru aproximativ 45 de minute, amestecând frecvent, până când morcovii devin uscați.
  3. Adăugați untul în cratiță și măriți flacăra, pentru a rumeni morcovii.
  4. Lăsați cratița pe foc pentru încă 25 de minute, amestecând constant, până când amestecul este uscat.
  5. Luați cratița de pe foc și adăugați semințele de cardamom măcinate, fisticul și migdalele.
  6. Mutați amestecul într-un alt vas și lăsați-l să se răcească pentru cel puțin 1 oră.
  7. Din compoziția formată, cu mâinile umede, formați biluțe rotunde, apoi pudrați-le pe toată suprafața cu praf de nucă de cocos.
  8. Puteți păsatra bomboanele pentru 1 săptămână la frigider. 

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.