Bomboane dulci și fără zahăr. Da, da, cu mango, curmale și nuci, dar mai bine să le descoperim împreună.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 17-20 buc
Ingrediente:
- 150 g nuci sau caju
- 150 g mango uscat
- 10 curmale fără sâmburi
- 2 linguri (20 grame) semințe de cânepă
- 30 g fulgi de cocos
- opțional coaja de la 1 limetă
- un praf de sare
Modalitate de preparare:
- Preincălziți cuptorul la 350 de grade și aranjați nucile pe o foaie de copt.
- Coaceți timp de 8-12 minute și lăsați-le deoparte.
- Între timp, se adaugă mango uscat într-un bol și se acoperă cu apă caldă.
- Se lasa la macerat timp de 5-7 minute, sau până se înmoaie.
- Apoi se scurge și se pune pe un prosop pentru a elimina excesul de lichid.
- Adăugați nucile într-un blender și se amestecă până se obține o compoziție fină.
- Se scoate din vas și se lasă deoparte.
- Se adaugă curmalele fără sâmburi și înmuiate în prealabil împreună cu mango uscat în blender și se amestecă până se obține o pastă fină/un aluat lipicios.
- Adaugați nucile, împreună cu semințele de cânepă, nuca de cocos, coaja de limetă și sarea.
- Se amestecă până când se formează o compoziție omogenă.
- Adăugați mai multă nucă de cocos sau de semințe de cânepă în cazul în care compoziția este prea lipicioasă sau mai multe curmale dacă amestecul este prea uscat.
- Formați mici bile și rostogoliți prin nucă de cocos sau cânepă.
- Serviți imediat sau păstrați la temperatura camerei pentru 3-4 zile sau la frigider pentru aproximativ 1 săptămână.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
[…] mango uscat, curmale, semințe de cânepă, fulgi de cocos, coajă de limetă și sare. Găsești AICI modul de […]