Speli si cureti vanata, rosiile si dovlecelul. Tai zarzavatul in fasii foarte subtiri.
Faramitezi branza de oaie si o amesteci cu smantana si patrunjelul, apoi dregi cu sare si piper. Cureti usturoiul si il pisezi deasupra. Ungi o mica forma (in jur de 14 x 20 cm) cu o lingura de ulei. Impaturesti o foaie de aluat pe dimensiunile formei si o pui in aceasta.
Deasupra adaugi in straturi alternative zarzavatul si masa cu branza. Impaturesti cealalta foaie de aluat, o pui deasupra, presezi bine si ungi cu restul de ulei.
Coci pana cand devine auriu inchis in cuptorul incalzit la aproximativ 180°C.
Revista FEMEIA.
1 vanata (200 g)
2 rosii (200 g)
1 dovlecel (150 g)
200 g branza de oaie
2 linguri de patrunjel maruntit
150 g smantana
sare, piper macinat
2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
2 foi de aluat yufka, de preferinta ovale (150 g)
Invalid Unicode value in one or more parameters /intent/tweet?source=webclient&text=RT+%40topsy+%7C+B%F6rek+cu+zarzavat+colorat+si+cu+branza+de+capra+%7C+eCuisine+%7C+http%3A%2F%2Fwww.ecuisine.ro%2Freteta%2Fb%25C3%25B6rek-cu-zarzavat-colorat-si-cu-branza-de-capra