Vegetarian & vegan

Bors ardelenesc

Text
Bors ardelenesc
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
bors_ardelenesc_mg_1345.jpg

Ingrediente

2 dovlecei
1 legătură ceapă verde
100 g mazăre boabe proaspătă
2 ardei grași (unul galben și unul roșu)
2 frunze de varză proaspătă
1 cățel de usturoi
2 morcovi
2 cartofi
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură leuștean
2 linguri ulei de măsline
1 cană suc de roșii
sare, piper
3 fire tarhon
1/2 l borș

Mod de preparare

Cureți toate zarzavaturile, tai legumele cubulețe și fideluță, iar morcovii îi razi. Pui ulei în oala de ciorbă și călești ceapa, morcovii și dovlecelul, după care pui și celelalte zarzavaturi și lași să se înăbușe puțin.

Pui 1 cană de apă călduță și fierbi puțin. Pui apă, sărezi, piperezi, pui capacul și lași totul să fiarbă. Speli pătrunjelul și leușteanul și le toci mărunt.

Apoi le amesteci cu sucul de roșii și le pui în ciorbă să mai dea câteva clocote. Cu câteva minute înainte de a opri focul, adaugi borșul fiert în prealabil și presari fire de pătrunjel verde, leuștean și tarhon.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE