1.Pune aripile de curcan în apă rece și lasă-le o oră. Taie-le și pune-le apoi la fiert în apă rece cu sare. Ia spuma care se formează.
2.Între timp, înăbușe într-o lingură cu unt ceapa cu morcovii, țelina, cartofii și ardeiul tăiate după gust.
3.Când carnea nu mai face spumă, adaugă în oală legumele înăbușite împreună cu 1-2 fire de țelină. Lasă să fiarbă domol.
4.După ce legumele s-au fiert, scoate țelina și adaugă dovleceii tăiați. Între timp, fierbe separat borșul împreună cu leușteanul tocat mărunt.
5.Când au fiert și dovleceii, toarnă deasupra borșul și lasă să dea un clocot împreună. Stinge focul și adaugă pătrunjelul verde tocat. Acoperă și lasă măcar 30 de minute să se întrepătrundă aromele înainte de a-l servi celor dragi.
credit foto: © tycoon101 – Fotolia.com
2-3 aripi de curcan
1 ceapă mare
2 morcovi
1 țelină potrivită
2 cartofi mici (sau unul mare)
2 dovlecei
1 ardei gras
1 l de borș
1 legătură de leuștean
câteva fire de țelină
pătrunjel verde
unt
sare
Adaugă comentariu