Vegetarian & vegan

Bors de fasole, galatean

Text
Bors de fasole, galatean
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
bors_de_fasole_galatean__mg_8035.jpg

Ingrediente

3 cepe
2 morcovi
1/2 țelină
6 linguri ulei
200 g păstăi
1 dovlecel
5 cartofi
2 roșii
2 ardei
800 g fasole
100 ml suc de roșii
1 l borș
1 legătură ștevie
1 legătură lobodă
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuștean
piper
2 linguri concentrat de legume

Mod de preparare

Alegi fasolea și o pui la fiert într-o oală. O scurgi de 3 ori. Speli toate legumele și le tai cubulețe. Într-o oală mare, pui uleiul și adaugi pe rând legumele tăiate.

Mai întâi ceapa, apoi morcovul, țelina (le poți da pe răzătoare, dacă dorești), păstăile, dovlecelul, ardeii, cartofii și roșiile.

Călești legumele timp de 15 minute la foc mic, în oala acoperită cu un capac. Când s-au înmuiat, adaugi apă fierbinte până ce oala se umple 3/4. Adaugi și fasolea scursă și pui oala pe foc mare, timp de 20 de minute. Apoi adaugi sucul de roșii, dai un clocot, pui borșul, condimentezi cu piper și concentratul de legume și mai dai totul într-un clocot. Stingi focul și imediat pui verdețurile tăiate mărunt.

Acoperi oala timp de 10 minute. Servești borșul atât cald, cât și rece, cu ceapă verde. Este un broș bogat în vitamine și ușor.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE