- Pentru început lăsați hribii la înmuiat pentru 3 ore.
- Când sunt gata, tăiați-i feliuțe și puneți-i la fiert cu 2 litri de apă.
- Separat fierbeți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Tocați ceapa mărunt și puneți-o la călit în ulei și cu o lingură de făină.
- Amestecați timp de 1 minut, apoi stingeți cu un polonic de apa de la hribi.
- Turnați sosul peste supă, adăugați orezul fiert în prealabil.
- Mențineți pe foc timp de 10 minute.
- Fierbeți borșul și adăugați-l la final, când supa este gata.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Serviți cu leuștean tocat.
Credit Foto: Fotolia/ Dar1930
Poza principala
- 200 g hribi uscați
- 2 cepe
- 1 l borș
- 50 ml ulei măsline
- 1 lingură făină
- 4 linguri orez basmati
- 1 legătură leuștean
- sare
- piper
Borș de hribi, o alegere sățioasă și nutritivă pentru vegetarieni.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu