1.Spală carnea în câteva ape, pune-o la fiert într-o oală mare. După ce iei spuma, adaugă sare.
2.Între timp, toacă în cubuleţe ceapa, iar pe cea verde cât mai mărunt, morcovul taie-l în bucăţi mici, la fel ţelina și pune-le pe toate peste carne. Ardeiul feliază-l fin și pune-l deodată cu mazărea peste restul ingredientelor.
3.Când legumele și carnea s-au fiert, scoate bucăţile de carne, iar după ce s-au răcorit, îndepărtează oasele și adaugă în ciorbă doar carnea. Pune roșiile opărite, decojite și tăiate mărunt.
4.Lasă ciorba să fiarbă încă 15 minute. Dă borșul într-un clocot și adaugă-l treptat în ciorbă, acrind după gust. Potrivește de sare și lasă să fiarbă 5-10 minute, apoi stinge focul și presară leuștean fin tocat.
credit: © czarny_bez – Fotolia.com
1 kg carne de miel
1 l borș
1 ceapă
2 legături de ceapă verde
1 ardei gras
4 roșii
2 morcovi
1 ţelină
100 g mazăre
1 legătură de leuștean
sare
Adaugă comentariu