1. Spală carnea în apă rece, tai-o în bucăţi potrivite și pune-o la fiert în apă cu sare. Lasă să dea în 1-2 clocote și adună spuma de câte ori este nevoie.
2. Adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel și ceapa, toate tăiate mărunt. Când legumele sunt aproape fierte, pune cartofii tăiaţi cubuleţe și orezul spălat.
3. La final, acrește cu borșul fiert separat și aromatizează cu verdeaţa tocată fin. Serve;te borșul de miel cu verdeață imediat.
Truc. Călește legumele tăiate în puțin ulei încins înainte de a le adăuga în supa de carne de miel. Pregătite în acest mod, legumele vor da gust mult mai bun preparatului final.
credit foto: © Lilyana Vynogradova – Fotolia.com
1 kg coaste de miel
2 l apă
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
3-4 cartofi
1 ceapa
3 linguri cu orez
1 l borş
pătrunjel verde
leuştean
sare
Adaugă comentariu