O idee pe care nu o poți refuza. Colorată, nutritivă și sănătoasă!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă curățată și tocată mărunt
- 2 tije apio, tocate mărunt
- 1 morcov mare, tocat mărunt
- 1 crenguță de cimbru, doar frunzele
- sare de mare
- piper măcinat
- 500 g sfeclă roșie, curățată de coajă și tocată
- 1/4 varză roșie (250 grame) tocată mărunt
- 800 ml fond de legume
- 1 lingură oțet de vin roșu
- o mână frunze de mărar, tocate
- 4 linguri smântână sau iaurt natural pentru servit (opțional)
Modalitate de preparare:
- Încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare și adaugă ceapa, țelina, morcovul, frunzele de cimbru și asezonează puțin.
- Călește-le la foc mediu, amestecând constant, timp de 8-10 minute.
- Adaugă sfecla, varza și puțină apă.
- Amestecă bine, apoi acoperă cu un capac și gătește timp de 10-12 minute, amestecând din când în când, pentru ca legumele să nu se prindă sau să nu se ardă, până când încep să se înmoaie.
- Dă capacul deoparte și toarnă fond sau apă, până când acoperă legumele.
- Adaugă oțetul, dă în fiert, apoi redu focul și fierbe în continuare.
- Fierbe la foc mic 5-10 minute, pânî când legumele sunt moi.
- Adună spuma care se formează la suprafață. Asezonează după gust cu sare, piper și zahăr.
- Pasează supa cu un blender vertical până devine fină și cremoasă sau lasă bucățile de legume întregi, pentru un aspect rustic, tradițional.
- Distribuie supa în boluri, apoi presară puțin mărar și pune câte o lingură de smântână.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt oferite ca titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu