1. Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece. Cand este pe jumatate fiarta i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul.
2. Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat. Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit.
3. Cand se serveste se mai adauga peste borsul de fasole verdeata tocata marunt.
Supa crema de legume cu tarhon
Secretul bucatarului! Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.
Rețetele tradiționale din Moldova au fost puse la dispoziția proiectului de: Larisa Elena Buduroes, Casa Oprescu, Pensiunea Octogon și Adrian Buzoianu.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.
600 g fasole alba uscata
350 g morcovi si albitura
300 g ceapa
150 g țelina
25 g usturoi
1 fir de cimbru
1,5 l bors
50 g leustean
50 g patrunjel verde
100 ml ulei
50 g sare
Adaugă comentariu