Home » Vegetarian & vegan » Bownie cu sfecla rosie
Vegetarian & vegan

Bownie cu sfecla rosie

Foto
123RF
Ciocolată neagră, sfeclă roșie și pudră de cacao, ingredientele unui desert sănătos și gustos.
brownie_cu_sfecla_rosie.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 20

Ingrediente:

  • 500 g sfeclă roșie ( 3-4 bucăți medii ) 
  • 100 g unt nesărat
  • 200 g ciocolată simplă ( 70 % cacao )
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 250 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 25 g pudră cacao

  Modalitate de preparare:

  1. CUrățați sfecla și tăiați-o în bucăți.
  2. Adăugați-o într-un vas cu apă și plasați vasul în cuptorul cu microunde pentru 12-15 minute sau într-un vas cu apă clocotită și fierbeți până când sfecla se înmoaie.
  3. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  4. Tapetați cu unt un vas termorezistent cu dimensiunea de 20 X 30 cm.
  5. Rupeți ciocolata în bucăți și tăiați untul în cuburi pe cât este posibil.
  6. Când sfecla este gata, lăsați-o într-o sită la scurs pentru a elimina excesul de apă.
  7. Plasați-o într-un blender împreună cu ciocolata și untul.
  8. Pulsați până când amestecul este neted și fin.
  9. Combinați zahărul cu ouăle și mixați aproximativ 2 minute până veți obține o compoziție spumoasă.
  10. Turnați amestecul de sfeclă în vasul tapetat cu unt și cu o lingură de metal încorporați amestecul de ouă.
  11. Cerneți făina și pudra de cacao, apoi amestecați cu o spatulă ușor pentru a obține un aluat neted.
  12. Introduceți vasul în cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
  13. Lăsați-o să se răcească complet, apoi porționați-o.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.