Foto
123RF
Ciocolată neagră, sfeclă roșie și pudră de cacao, ingredientele unui desert sănătos și gustos.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 20
Ingrediente:
- 500 g sfeclă roșie ( 3-4 bucăți medii )
- 100 g unt nesărat
- 200 g ciocolată simplă ( 70 % cacao )
- 1 linguriță extract vanilie
- 250 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 100 g făină
- 25 g pudră cacao
Modalitate de preparare:
- CUrățați sfecla și tăiați-o în bucăți.
- Adăugați-o într-un vas cu apă și plasați vasul în cuptorul cu microunde pentru 12-15 minute sau într-un vas cu apă clocotită și fierbeți până când sfecla se înmoaie.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Tapetați cu unt un vas termorezistent cu dimensiunea de 20 X 30 cm.
- Rupeți ciocolata în bucăți și tăiați untul în cuburi pe cât este posibil.
- Când sfecla este gata, lăsați-o într-o sită la scurs pentru a elimina excesul de apă.
- Plasați-o într-un blender împreună cu ciocolata și untul.
- Pulsați până când amestecul este neted și fin.
- Combinați zahărul cu ouăle și mixați aproximativ 2 minute până veți obține o compoziție spumoasă.
- Turnați amestecul de sfeclă în vasul tapetat cu unt și cu o lingură de metal încorporați amestecul de ouă.
- Cerneți făina și pudra de cacao, apoi amestecați cu o spatulă ușor pentru a obține un aluat neted.
- Introduceți vasul în cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
- Lăsați-o să se răcească complet, apoi porționați-o.
Facebook Comments
Adaugă comentariu