Se pune spanacul la fiert.
Ceapa şi roşia se toacă mărunt, iar ghimbirul se taie în felii subţiri.
Într-o tigaie cu ulei Arpis se pune la călit usturoiul tocat mărunt, ceapa şi seminţele de chimion timp de 5- 8 minute.
Se adaugă roşia tocată mărunt şi se lasă pe foc până capată o consistenţă moale.
Apoi, se adaugă restul ingredientelor, cu excepţia spanacului şi a brânzei, şi se lasă pe foc timp de 5- 10 minute.
După acest interval de timp, brânza şi spanacul se adaugă peste compoziţie şi se lasă în continuare pe foc timp de încă alte 10 minute.
La sfârşit se adaugă smântâna peste branza de vaca cu sos de spanac.
Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.
100 ml smântână
250 g spanac
150 g brânză de vacă
1 linguriţă mentă (din India)
Sare Kotanyi– după gust
50 g unt
1 lingură de chilli roşu pudră
5 linguri de ulei Arpis
1 roşie
1 ceapă
1 căpățână de usturoi
1 linguriţă de ghimbir
½ linguriţă chimion seminţe
Adaugă comentariu