1. Amestecă într-un borcan toate ingredientele pentru marinată, închide-l și agită-l bine.
2. Taie cuburi egale brânzeturile și așază-le unele lângă altele, alternând cele două tipuri, într-un vas de sticlă ori o tavă încăpătoare (emailată).
3. Toarnă marinata deasupra, acoperă cu o folie și dă la rece pentru opt ore sau, cel mai bine, lasă peste noapte.
4. Servește cuburile de brânză împreună cu marinata și felii de pâine prăjită.
Truc. Pentru a tăia brânzeturile egal și cât mai ușor, pune-le înainte la congelator 15-20 de minute.
125 ml ulei de măsline extravirgin
125 ml oțet de vin alb
3 linguri cu pătrunjel verde tocat
3 linguri cu ceapă verde tocată
3 căței de usturoi zdrobiți
50 g ardei iute tocat
1 linguriță cu zahăr
¾ linguriță cu busuioc uscat
½ linguriță cu sare
½ linguriță cu piper măcinat
Adaugă comentariu