1.Rupe ciocolata în bucăţi și zdrobește-o cu sucitorul sau într-o piuliţă. Cerne făina și adaugă ciocolata zdrobită, cacaua și praful de copt. Separat, bate oul, adaugă zahărul, untul mai moale, lăsat în prealabil la temperatura camerei, și laptele bătut. Amestecă bine.
2.Încorporează amestecul de făină în cel de ou și zahăr și omogenizează. Așază în fiecare formă de brioșă câte o hârtiuţă de copt și toarnă cu grijă aluatul puţin peste jumătatea formei (trebuie să lași loc, pentru că brioșele cresc destul de mult).
3.Pune tava la cuptorul încins pentru 20-25 de minute, scoate-o și lasă brioșele în forme alte cinci minute. Abia apoi pune-le pe un grătar, pentru a se răcori. Topește la baie de aburi ciocolata pentru sos și adaugă două linguri cu frișcă lichidă și o linguriţă cu esenţă de rom. Amestecă ușor și ia de pe foc. Stropește brioșele cu mult sos și savurează-le cu prietenii.
280 g făină
100 g zahăr
1 ou
250 ml lapte bătut
125 g unt
50 g cacao
100 g ciocolată cu lapte
1 pliculeţ cu praf de copt
Pentru sos :
200 g ciocolată cu lapte
2 linguri cu frișcă lichidă
1 linguriţă cu esenţă de rom
Comentarii