1.Dizolvă drojdia în lapte. Adaugă puţină făină și sare și lasă să dospească la cald.
2.După ce maiaua a dospit, adaugă untul tăiat cubuleţe, smântâna, ouăle și restul de făină.
3.Amestecă energic, după care pune verdeaţa, ardeiul gras, roșia și șunca, toate tăiate mai mic.
4.Aluatul astfel obţinut lasă-l câteva minute să se odihnească. Umple cu el formele de brioșe unse cu unt.
5.Coace-le la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute.
Poza principala
Galerie foto
500 g făină
150 g unt
8 ouă
300 ml lapte
100 g smântână
200 g șuncă de Praga
1 ardei gras
1 roşie
1 legătură de pătrunjel
30 g drojdie
sare
Ușor de preparat și sățioase, brioșele aperitiv trebuie încercate.
Numar de portii
4
Calorii
240
Facebook Comments
Adaugă comentariu