Setati cuptorul la 200 grade C.
Amestecati faina, praful de copt si scortisoara intr-un bol si adaugati 125g de zahar si afinele. Bateti usor laptele cu ouale si turnati-le peste ingredientele uscate. Adaugati uleiul si amestecati.
Puneti aluatul in formele pentru briose, presarati deasupra restul de zahar si coaceti pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 15-20 de minute. Scoateti-le din cuptor, lasati-le la racit.
Poza principala
Galerie foto
300g faina
2 lingurite scortisoara
1 lingurita praf de copt
150g zahar
200g afine
250ml lapte
2 oua
4 linguri ulei de floarea soarelui
tava pentru 12 briose
12 chese
Gustul acrisor al afinelor este complimentat de aroma deosebita a scortisoarei.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Acum daca tot le-am bagat la cuptor, am asteptat sa se faca, iar concluziile sunt:
– nu este dulce;
– este lipicioasa, ca atare, dupa 30 min. am dat focul mai mic si in total am lasat-o o ora.