Home » Promo » Briose cu afine si scortisoara
Promo

Briose cu afine si scortisoara

Setati cuptorul la 200 grade C.

Amestecati faina, praful de copt si scortisoara intr-un bol si adaugati 125g de zahar si afinele. Bateti usor laptele cu ouale si turnati-le peste ingredientele uscate. Adaugati uleiul si amestecati.

Puneti aluatul in formele pentru briose, presarati deasupra restul de zahar si coaceti pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 15-20 de minute. Scoateti-le din cuptor, lasati-le la racit.

Poza principala

rexfeatures_568000hmica.jpg

300g faina
2 lingurite scortisoara
1 lingurita praf de copt
150g zahar
200g afine
250ml lapte
2 oua
4 linguri ulei de floarea soarelui
tava pentru 12 briose
12 chese

Gustul acrisor al afinelor este complimentat de aroma deosebita a scortisoarei.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Se pare ca uleiul din reteta asta e cam in plus… imi pare rau ca m-am apucat de ea, deja am bagat-o la cuptor, cand am inceput sa strang ingredientele ramase de pe masa mi-am amintit si de ulei, de faptul ca nu mi-a aparut si la capitolul „Preparare”… pacat… de-acum voi fi mai atenta la retetele astea de pe-aici… or fi fost facute de cineva vreodata?
    Acum daca tot le-am bagat la cuptor, am asteptat sa se faca, iar concluziile sunt:
    – nu este dulce;
    – este lipicioasa, ca atare, dupa 30 min. am dat focul mai mic si in total am lasat-o o ora.
  • Theodora, da, uleiul a fost o scapare de redactare, l-am adaugat la preparare si pentru asta ne cerem scuze. In rest, ar fi trebuit sa iti iasa pufoasa si tare dulce:)
  • Incercat. In apararea Theodorei nu sunt „tare dulci”, dar cred ca mai dulce nu ar fi avut acelasi farmec. Deci, desert nu foarte dulce, dar parfumat. Nu am avut afine, asa ca am folosit mure. Aluatul a iesit o nebunie de culoare movie (murele le am de la congelator, deci au fost moi) , iar briosele au iesit pufoase, aromate, contrastul cu gustul murelor – special.. Pentru o fata ..mai speciala, am pisat zahar brun cu scortisoara si am pus pe deasupra, inainte de a le da la copt. Si in apararea admin-ului: sunt bune :).
  • Multumim, PisicaMonica, stim ca sunt bune, le facem de fiecare data cand ne e pofta de un dulce-acrisor:) In plus, sunt importante si chesele (hartiutele), cat de impregnate sunt deja cu solutie antiaderenta. Te pupaaam:)