- Încingeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă pentru 12 brioșe, tapetată cu hârtie.
- Combinați într-un bol făina cu bicarbonatul de sodiu.
- Adăugați 1 lingură de zahăr și terciul de ovăz.
- Amestecați ingredientele apoi adăugați restul cantității de zahăr și formați în centrul amestecului un gol.
- Separat, pasați bananele cu o furculiță până obțineți textura unui piure.
- Adăugați laptele bătut și albușurile de ou și amestecați pentru a obține o compoziție netedă.
- Adăugați amestecul lichid peste ingredientele solide și amestecați energic cu o lingură de lemn.
- La final adăugați afinele și încorporați-le cu grijă.
- Distribuți compoziția în forme și introduceți la cuptor pentru 18-20 de minute.
- Lăsați-le să se răcească 5 minute în tavă înainte de a le răstura.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 300 g făină cu agent de creștere
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 100 g zahăr muscovado
- terci de ovăz 50 g
- 2 banane medii, cât mai coapte
- 284 ml lapte bătut
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 albușuri de ou
- 150 g afine
Gustări delicioase pentru pachețelul de școală al juniorilor.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu