1. Preincalziti cuptorul la 180 C.
2. Ungeti cupele dintr-o tava de briose cu unt sau margarina.
3. Amestecati untul sau margarina cu zaharul folosind un tel sau un mixer.
4. Adaugati ouale, pe rand, batand bine dupa fiecare adaugare, dupa care adaugati esenta de vanilie si amestecati bine. Presarati faina, praful de copt si sarea deasupra ingredientelor cremoase. Amestecati pana ce umplutura se omogenizeaza. Nu amestecati prea tare totusi pentru ca acest lucru va crea bule de aer in compozitie.
5. Adaugati bananele, prunele si nucile si amestecati bine. Turnati compozitia in tava de briose si umpleti formele pana la jumatate. Presarati semintele de susan si coaceti timp de 15-20 de minute.
6. Scoateti briosele din cuptor si lasati-le la racit. Serviti-le calde cu unt. Daca nu, odata ce s-au racit complet, depozitati-le intr-un loc lipsit de aer sau intr-unul racoros.
120 g unt sau margarina
125 ml (1/2 cana) zahar pudra
2 oua
5 ml (1 lingurita) esenta de vanilie
250 g (1 cana) faina
10 g (2 lingurite) praf de copt
1 g (1/2 lingurita) sare
3 banane taiate
12 prune uscate si taiate
100 g (1 pachet) nuci sau nuci pecan taiate
30 g (2 lingurite) seminte de susan
Adaugă comentariu