Hai să încingem cuptoarele pentru deserturi delicioase.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 9
Ingrediente:
- 1 linguriță făină de in amestecată cu 2 lingurițe de apă
- 150 g piure de cartof dulce
- 60 g zahăr brun
- 2 lingurițe ulei de cocos
- 1 linguriță extract de vanilie
- 230 ml lapte de migdale
- 130 g făină integrală de grâu
- 40 g fulgi ovăz (transformați în făină)
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță sare
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 120 g unt de arahide
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 375 de grade și se tapetează o tavă pentru brioșe cu hârtie specială.
- Se amestecă făina de in cu apa și se lasă la înmuiat câteva minute.
- Adaugați piureul de cartof dulce, zahărul brun, uleiul și extractul de vanilie și se amestecă.
- Apoi se adaugă lapte de migdale și se amestecă încă o dată.
- Așezați cu grijă făină integrală de grâu, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara într-o sită și cerneți peste ingredientele umede.
- Apoi se adaugă făina de ovăz și se amestecă până când toate ingredientele sunt combinate.
- Turnați aluat cu lingura în tava de brioșe. Apoi, puneți aproximativ 1 linguriță de unt de arahide în centrul fiecărei brioșe și amestecați ușor cu o scobitoare.
- Se intoduce tava la cuptor timp de 20-22 minute (sau mai mult), până când brioșele trec testul cu scobitoarea.
- Se scoate tava din cuptor și se lăsa să se odihnească timp de 5 minute.
- Se lasă brioșele să se răcească complet înainte de a fi servite.
- Pot fi păstrate la frigider până la o săptămână.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu