Vacanța de vară poate fi cu mult mai interesantă pentru cei mici, ca ajutoare de bucătari. Învață-l să mănânce sănătos!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 12
Brioșe cu dovlecei
Ingrediente:
- 50 g dovelcel, tăiat bucăți
- 1 măr curățat
- 1 portocală tăiată în două
- 1 ou
- 75 g unt topit
- 300 g făină cu agent de creștere
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 100 g zahăr pudră
- 1 pumn stafide
Modalitate de preparare:
- Ungeți cu ulei o tavă cu formă de brioșe și preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
- Se răzuiesc dovleceii și se lasă deoparte într-un castron mare.
- Se răzuiesc merele și se adaugă peste dovlecei.
- Se stoarce portocala și se adaugă sucul în castron.
- Spargeți oul într-un alt castron separat.
- Se amestecă untul și oul, apoi se încorporează în amestecul de dovlecel și mere.
- Cerneți făina, praful de copt și scorțișoară în bol.
- Se adaugă zahărul și stafidele.
- Se amestecă cu o lingură până când totul este combinat.
- Se toarnă amestecul în formele de brioșe.
- Coaceți timp de 20-25 de minute.
Facebook Comments
Adaugă comentariu