Home » Deserturi & băuturi » Brioșe cu dovlecei
Deserturi & băuturi

Brioșe cu dovlecei

Vacanța de vară poate fi cu mult mai interesantă pentru cei mici, ca ajutoare de bucătari. Învață-l să mănânce sănătos!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 12

Brioșe cu dovlecei

Ingrediente:

  • 50 g dovelcel, tăiat bucăți
  • 1 măr curățat
  • 1 portocală tăiată în două
  • 1 ou
  • 75 g unt topit
  • 300 g făină cu agent de creștere
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 pumn stafide

Modalitate de preparare:

  1. Ungeți cu ulei o tavă cu formă de brioșe și preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
  2. Se răzuiesc dovleceii și se lasă deoparte într-un castron mare.
  3. Se răzuiesc merele și se adaugă peste dovlecei.
  4. Se stoarce portocala și se adaugă sucul în castron.
  5. Spargeți oul într-un alt castron separat.
  6. Se amestecă untul și oul, apoi se încorporează în amestecul de dovlecel și mere.
  7. Cerneți făina, praful de copt și scorțișoară în bol.
  8. Se adaugă zahărul și stafidele.
  9. Se amestecă cu o lingură până când totul este combinat.
  10. Se toarnă amestecul în formele de brioșe.
  11. Coaceți timp de 20-25 de minute.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.