- Preîncălziți cuptorul la 150 grade.
- Prăjiți migdalele pentru 10 minute într-o tavă de cuptor.
- Lăsați-le să se răcească.
- Modificați temperatura cuptorului la 180 de grade.
- Ungeți formele pentru brioșe cu unt.
- Tăiați marțipanul în cuburi și amestecați-l cu untul.
- Adăugați zahăr și sare și mixați până când compoziția devine spumoasă.
- Adăugați esența de migdale și treptat câte un ou.
- Amestecați făina de migdale ( migdalele măcinate ) cu laptele și turnați amestecul peste compoziția din marțipan.
- Umpleți fiecare forma cu trei sferturi și introduceți tava în cuptor.
- Coaceți pentru aproximativ 25 de minute până când se rumenesc.
- Topiți ciocolata pe baie de aburi și glazurați brioșele.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 50 g migdale tocate
- 50 g marțipan crud
- 150 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 1 vârf cuțit sare
- 1 linguriță esență migdale
- 3 ouă
- 200 g făină fără gluten
- 50 g migdale măcinate
- 2 lingurițe praf de copt din bitartrat de potasiu
- 4 linguri lapte
- 150 g ciocolată 85% cacao
- unt pentru uns
Dieta fără gluten, căutată de cât mai multe persoane.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu