Se incinge cuptorul la 170°C. Se pun faina, praful de copt, untul si zaharul intr-un castron, amestecand continuu. Se adauga ouale, coaja de portocala, lavanda si feliile de portocala glasata. Se pune aluatul cu lingura in 8 sau 12 chese asezate intr-o tava de briose. Se lasa la cuptor circa 15 minute. Se scot si se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata, se amesteca zaharul cu pudra de cacao si trei linguri de apa, apoi se adauga ciocolata topita. Se intinde glazura de ciocolata pe fiecare briosa rece.
Pentru crema de unt, se bate untul cu zaharul pudra si coaja si sucul de portocala pana se obtine o crema groasa. Se pune compozitia cu lingura intr-un sprit si se orneaza briosele.
Briose aperitiv cu oua de prepelita
Revista Marie Claire
175 g faina
1 lingurita praf de copt
175 g unt nesarat
175 g zahar pudra
3 oua, batute
coaja rasa de portocala
2 lingurite de flori uscate de lavanda
6 felii de portocala glasata
Pentru glazura de ciocolata:
150 g zahar pudra
3 lingurite cacao
60 g ciocolata neagra, topita
Pentru crema de unt cu portocale:
150 g unt nesarat
220 g zahar pudra
zeama si coaja rasa de la o portocala
Adaugă comentariu