1. Taie varza fideluţă. Căleşte ceapa tocată mărunt în untul fierbinte. Când s-a înmuiat, adaugă varza şi lasă să se prăjească puţin. Adaugă supa şi mai lasă 5 minute pe foc. Amestecă şi lasă să se răcească.
2. Adaugă ouăle, smântâna, sare, piper şi nucșoară şi amestecă să se omogenizeze. Unge cu grăsime forme de brioşe şi umple cu compoziţia de varză. Dă la cuptorul încins, la foc mic, pentru 30-40 de minute.
3. Între timp, prepară sosul olandez: pune o oală cu apă la fiert, când clocoteşte, dă focul mic şi pune deasupra crăticioara în care ai bătut gălbenuşurile de ouă cu supa de pui. Amestecă tot timpul cu telul până când începe să se îngroaşe. Durează cam 5-6 minute.
4. Aşezi apoi crăticioara cu sosul pe un prosop umed şi adaugi pătrunjelul verde şi untul topit, amestecând tot timpul. Mai adaugă un praf de piper alb măcinat, sare după gust şi câteva picături de lămâie. Amestecă din nou şi serveşte cu aceste brioşe din varză.
Credit foto: Photoland/Profimedia
250 g varză dulce tocată
100 ml smântână
2 ouă
1 ceapă
1 lingură cu unt
4 linguri cu supă de legume
un praf de nucşoară
un praf de piper negru măcinat
grăsime pentru uns
creson sau pătrunjel verde
sare
Pentru sos
200 ml supă clară de pui
3 gălbenuşuri
1 linguriţă cu unt
1 lingură cu pătrunjel verde tocat
un praf de piper negru măcinat
Adaugă comentariu